Przetwórstwo ryb – 30 lat tradycji
Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe LARUS Krzysztof Adamkiewicz jest firmą zajmującą się przetwórstwem rybnym. Historia firmy to ponad 30 lat tradycji, pasji i doświadczenia.
Początkowo zakład zajmował się handlem rybami i przetworami rybnymi w ramach bezpośredniej współpracy z producentami z całej Polski. Wraz z biegiem lat zainwestowano w rozwój i rozbudowę zakładu oraz parku maszynowego. W roku 1994 rozpoczęliśmy własną produkcję przetworów rybnych.
Początkowo oferta wyrobów własnych obejmowała tylko ryby wędzone, solone i marynowane. Dziś nasza produkcja obejmuje szeroki asortyment przetworów rybnych, ryb mrożonych oraz wyrobów garmażeryjnych o wyrafinowanym i tradycyjnym smaku.
Wysoka jakość i standardy, którymi się kierujemy sprawiają, iż smakosze naszych produktów chętnie wracają do nich i polecają je innym. Od lat naszym symbolem jest filet śledziowe a’la Matjas oraz makrela wędzona. Nasi konsumenci stale po nie sięgają, świadczą o tym liczne nagrody i wyróżnienia, które otrzymaliśmy.
Najwyższa jakość
W przystępnej cenie
Głównym rynkiem naszych produktów jest Polska gdzie trafia ponad 70% naszej rocznej produkcji. Pozostała część produkcji wysyłamy poza granice kraju.
Zakład wdrożył system HACCP w zakresie produkcji i sprzedaży ryb i przetworów rybnych w celu utrzymania wysokiej jakości naszych wyrobów.
Wszystkie produkty pakowane są w różnorodne opakowania jednostkowe. Wśród nich jest szeroka gama opakowań szklanych, plastykowych oraz foliowych vacum.
Dystrybucje towarów do naszych odbiorców realizujemy w oparciu o własny tabor chłodniczy samochodów dostawczych i ciężarowych, co gwarantuje właściwe warunki zaopatrzenia.
Naszym celem jest zapewnienie klientom produktów o najwyższej, stałej jakości i przystępnej cenie. Zapraszamy do współpracy.